En meget anvendelig nedfiringsbrems

En meget anvendelig nedfiringsbrems


Med Maestro har Petzl utviklet en nedfiringsbrems med integrert trinsehjul som er anvendelig og ikke minst veldig enkel i bruk.

Nedfiringsbremsen er utviklet med fokus på redning i høyden, men er minst like aktuelt for rigging med tau i forbindelse med tilkomstteknikk, annet tauarbeid og fallsikring. Maestro låser automatisk som andre nedfiringsbremser og krever ingen omrigging for bytte mellom heising og utfiring.

Dersom man ønsker å bygge talje, har Maestro et integrert tilkoblingspunkt. Petzl oppgir at den har en effektivitet eller virkningsgrad på 86%. Dette stemmer ganske bra med tester vi har gjort med slitte 11 mm tau i kurssenteret vårt i Bergen hvor vi fikk 80% effektivitet. Til sammenligning fikk vi 22% effektivitet fra Petzl I’D.

 

Bildene er fra intern øvelse for kurslederne i AAK Safety avdeling Bergen. Her var Maestro i bruk sammen med Arizona Vortex Mutlipod (i dette tilfelle satt opp som monopod/en-fot). Kombinasjonen Vortex og Maestro vil være et solid utgangspunkt for de fleste redningsgrupper.

For mer informasjon om produktene og opplæring ta kontakt med post@aaksafety.no