Fjellsikrere som setter sikkerheten først

Fjellsikrere som setter sikkerheten først


Sartor Drange Fjellsikring jobber i utsatt og bratt terreng, og tar risikoen med dette på høyeste alvor. De ansatte er jevnlig inne på kurs hos AAK Safety for å friske opp kunnskapen om redning. 

 

Bratt, vått og ganske lite tilgjengelig. Det hindrer ikke de fire fjellsikrerne fra Sartor Maskin Fjellsikring i å gyve løs på sikringsarbeidet på fjellsiden på Løvstakken i Bergen. 

– Det har vel regna stort sett siden vi starta opp arbeidet i august, humrer de. 

Løvstakken med Løvstien rett under er et populært turområde og også nært bebyggelse. Tidligere raste det flere store steiner som nesten kom helt ned til stien. Sikringsarbeidet som skjer nå er viktig for å gjøre det trygt for både turgåere og fastboende under fjellet. 

Utfordrende terreng krever inngående kunnskap

 – Alt sikringsarbeid foregår i tau siden det er spesielle omstendigheter med vanskelig tilkomst og overheng. Utstyret blir flydd opp til toppen, men det er likevel tungt arbeid med lange bolter som skal festes inn i veggen, forklarer gjengen. 

Boltene er seks meter og må manøvreres med taljer og tau. De bruker stort sett en dag på å feste en bolt, av og til lengre tid.

– Vi har heldigvis unngått store skader og fall, sier gjengen som ser frem til et repetisjonskurs hos AAK Safety om ikke altfor lenge. 

Jevnlige kurs hos AAK Safety viktig for sikkerheten 

– Det blir dessverre altfor sjelden tid til å trene på kameratredning i hverdagen. Derfor føles det trygt og bra å få frisket opp kunnskapen med jevnlige kurs. Skulle det skje en ulykke i så krevende terreng må alt gå på automatikk, vi må vite akkurat hva vi skal gjøre uten å tvile. 

Sartor Maskin mener jevnlig repetisjon på redningskurs er avgjørende for å bevare sikkerheten til de ansatte.

– De ansatte og deres sikkerhet betyr alt for oss i slike krevende arbeidsforhold. Det er derfor helt naturlig for oss å velge å kjøre jevnlige repetisjonskurs for å sikre at rutiner blir drillet og sitter. Både for å hindre at ulykker skal skje og for å vite hva man skal gjøre hvis ulykken er ute, sier Andres Vasquez anleggsleder i Sartor Drange AS avdeling Fjellsikring.

Godt eksempel på bedrift som setter sikkerheten først

– Sartor Drange Fjellsikring er et godt eksempel på en bedrift som jobber i høyden og som setter sikkerheten først. De prioriterer kursing for å sikre at de ansatte er drillet hvis en ulykke skulle skje. Vi er veldig glad for det gode samarbeidet med Sartor, sier daglig leder i AAK Safety, Yngve Grüner. 

 

Er din bedrift oppdatert på kurs og sikkerhet? Les mer om våre kurs her, eller ta kontakt dersom du har spørsmål. Vi vil gjerne prate med deg for hvordan vi kan sy sammen kurs som passer deg og din bedrift best.