AAK Safety med unik Petzl-sertifisering

AAK Safety med unik Petzl-sertifisering


Som den eneste kursbedrifta i landet, er AAK Safety sertifisert til å ha opplæring i spesialproduktet for helikopterredning LEZARD fra Petzl.

 

I vår har AAK Safety vært hos Petzl i Frankrike for å sertifiseres i opplæring av produktet LEZARD. Et spesialprodukt for redningsaksjoner fra helikopter, en slags evakueringsslynge.

Som den eneste i Norge innehar AAK Safety nå en instruktør godkjenning av dette produktet, et produkt som det kreves brukerkurs for å kjøpe.

LEZARD er utviklet for helikopterredning i bratt-/eksponert terreng. Ved bruk av LEZARD vil innsetting og uthenting av redningsmann og skadd, til/fra fjellveggen, kunne bli gjort trygt.

Disse fasene, uten bruk av LEZARD, kan være skjebnesvanger hvis redningsmann velger å sikre seg selv til fjellet før han kobler seg ut av vinsjkrok, og man kommer i en situasjon hvor redningshelikopter ikke greier å holde sin posisjon, for eksempel ved kraftig turbulens.

– LEZARD sin utforming gjør at helikopteret aldri være låst til fjellet, selv om redningsmann forankrer seg selv til fjellet før vinsjkrok blir fjernet, forteller produktsjef i AAK Safety, Kevin Kolstad.

– Jeg var hos Petzl i Frankrike og gjennomførte et instruktørkurs tidligere i vår, slik at vi nå kan gi en godkjent og pålagt brukeropplæring til de som kjøper dette produktet.

Dette produktet er aktuelle for alle som driver med redning fra helikopter.

 

Ta kontakt med oss dersom du vil vite mer om produktet eller trenger opplæring.