Eneste forhandler av Immoos i Norge

Eneste forhandler av Immoos i Norge


AAK Safety er ekslusiv forhandler og servicepunkt for Immos i Norge. I vår har vi vært på besøk hos produsenten i Sveits for å bli enda bedre kjent med produktene og folkene som jobber der.

Immoos produser selvbremsende kabeltrinser og wire systemer som i hovedsak blir levert mot skiheis-bransjen. AAK Safety er eksklusiv forhandler samt service punkt for Immoos i Norge. 

Grundig gjennomgang

Immoos SS1-trinsen er det produktet vi har levert mest av i Norge. I hovedsak til skiheiser, men også noen enheter til kraftlevrandører og til linjebygging. 

  – Under besøket fikk vi en grundig gjennomgang av produktet og vi diskuterte metoder og muligheter disse maskinene kan gi ved bruk til redning.

Immoos leverer selvbremsende kabeltrinser til store alpinanlegg i hele Europa. Vi fikk se oppsettene de fleste anlegg i Mellom-Europa bruker og ser det ikke skiller seg nevneverdig fra hvordan vi tenker det beste oppsettet for redning i skiheis ser ut, forteller Nils Bjarne Krohn, kundekonsulent i AAK Safety.

– Vi fikk også testet en nyhet som er laget for å gjøre kjøring av Immoos SS1 med drill enklere og sikrere. Dette ekstrautstyret er i produksjon og kan etter monteres på alle SS1 og twin enheter. 

Test av nye produkter

Immoos SS20 AWD er en helt ny selvbremsende kabeltrinse vi fikk teste for første gang. Denne trinsen har drift og brems på to drivhjul som gir lavere slitasje og bedre grep på lange og bratte kabler. 

– Immoos SS20 er i større grad tilrettelagt for å kunne kjøres og finnes i flere konfigurasjoner. Denne finnes med bensinmotor som vi har testet tidligere, som ren kabeltrinse og som motorisert kabeltrinse med en spesiallaget drill. Vi testet denne med en spesiallaget drill som fungerte svært bra. Dette var en stor oppgradering for å kunne kjøre lange og bratte strekk. Som selvbremsende trinse fungerte SS20 som de andre enhetene, men med enda bedre grep på kabelen.

– Vi ser et stort potensial i dette produktet for dem som trenger enheter som skal kjøres på lengre spenn eller for skiheiser som har behov for å frakte gjester fra stol/kabin langs kabelen før de kan sendes til bakken, sier Nils Bjarne.

Vi fikk også sett på en nyhet som kommer til SS20 neste år. Dette er et produkt som vil gjøre SS20 svært anvendelig for enkelte oppgaver på kabler. Du skal selvsagt få høre mer om dette når det nærmer seg lansering.